zaterdag 10 augustus 2013

Samen spelletjes doen: kroko loco

Samen spelletjes doen is gezellig en heel goed voor je kind. Het leert om beurt te wisselen, zich te houden aan spelregels, samen te werken en om te gaan met frustratie. Soms is het best moeilijk om een spel te vinden dat aansluit bij de ontwikkeling van je kind. Als het te ingewikkeld is, zal je kind snel afhaken of gefrustreerd raken.

Een heel leuk spel, waarvan de spelregels makkelijk te begrijpen zijn, en dat geen hoge eisen stelt aan de taalontwikkeling van je kind is Kroko Loco.
In het spel gaat het er om je krokodil zo lang mogelijk te maken. Je gooit om de beurt een dobbelsteen met de afbeelding van een landdier, waterdier, luchtdier of alle dieren tegelijk. Je draait vervolgens een kaartje om, en als het kaartje correspondeert met wat er op de dobbelsteen staat, is het kaartje voor jou, en mag je het aan je krokodil leggen. Als je een lachende krokodil gooit, mag je een kaartje afpakken van een ander, en een krokodil met een zakdoek om zijn mond betekent een beurt overslaan. Het spel is hier in huis al tijden favoriet. Je leert goed te kijken voordat je wat doet (wat staat er nu eigenlijk op de dobbelsteen?) om dieren te classificeren (is dit een luchtdier, of een waterdier?), je leert tellen (hoeveel stukjes heeft mijn krokodil?) en met frustratie om te gaan (de ander pakt een stukje van mijn krokodil af). Het spel is leuk voor allerlei leeftijden, dus je kind kan het ook spelen met oudere broers en zussen.